Patacada del Vòlei Manresa a casa de l’AVA Ametlla

El passat dissabte el Vòlei Manresa es va traslladar al Vallès Oriental per enfrontar-se a l’AVA Ametlla, rival directe i que havien aconseguit superar per 3 a 1 a la primera volta a casa. L’equip Manresà, que arribava amb la baixa de l’oposat Marc Torras, era rebut per un equip que també presentava baixes semblants. Tot i que sobre el paper el conjunt manresà tenia moltes opcions de tornar a puntuar, només començar el partit ja es va marcar la tònica que l’acompanyaria al llarg de tot l’encontre. Els visitant van començar per sota al marcador i, encara que només els hi calia treballar bé defensivament i tenir paciència per competir el set, una incomoditat generalitzada en el joc acabava imposant els nervis a pista. El primer set va ser pels locals per 25 a 21.

Al segon set, amb més calma i alguns ajustos fets en l’aspecte tàctic del joc, els manresans van trobar eines per acostar-se més als rivals. Sense brillar però sent més efectius, els visitants van posar-se frec a frec amb els locals fins que, al punt que empataria el set 18 a 18, una decisió arbitral poc rigorosa va donar ales a l’Ametlla de nou, que davant del nou desajust manresà, van tornar a imposar-se 25 a 21.

El tercer set va tornar a ser semblant al primer, amb els manresans incapaços de trobar la forma de posar-se per davant en el marcador. L’ambient a la pista es notava, amb un Ametlla que veia que amb mínims tenien prou per mantenir-se per davant al marcador, i amb un bloc molt efectiu que va fer que els visitants acabessin abaixant els braços. El partit es va tancar amb un 25 a 17.

Sense partits de Primera Divisió Catalana, el primer equip femení i els Juvenil i Júnior Masculí van tenir descans, però l’atenció de la base se la van endur els dos filials, que jugaven a casa dos partits importantíssims per guanyar-se el lloc als respectius grups d’ascens de les seves lligues. Tots dos equips van complir, imposant-se per 3 a 0 en ambdós partits. Ara només els hi queda una última jornada on s’acabarà de determinar si es guanyen aquestes places.

La base masculina va jugar tres partits. L’Infantil i el Cadet van guanyar 3 a 0 a Taradell i Andorra respectivament, victòries solidíssimes que els situen en segona posició als seus grups de lliga i els garanteix també l’accés als grups d’ascens. En el cas del Juvenil B, tot i perdre 1 a 3, van sortir del pavelló d’Igualada molt contents després de competir de tu a tu amb els primers classificats.

Els equips d’UManresa també tenien descans, però la branca Taronja tenia dos partits importants a Sant Just. Les cadets van perdre 3 a 1, però les juvenils van aconseguir una victòria una mica massa patida per 2 a 3. El Cadet Femení Negre va guanyar 1 a 3 en el seu desplaçament a Cardedeu, i ambdós equips infantils també van guanyar: l’equip Blanc va passar per sobre del FS Castellar per 0 a 3 i el Blau per 3 a 1 davant de l’ASFE. Els dos equips femenins alevins van jugar amistosos contra els equips escolars i federats de Barberà, guanyant els dos per 4 a 1.