Octubre: Mes contra el càncer de pit

Des del Vòlei Manresa volem promoure la conscienciació sobre aquesta malaltia i la seva detecció precoç, així que els equips del club ens hem vestit de rosa, el color de la campanya contra aquest càncer, per promoure la seva lluita.

El càncer de pit és, per desgràcia, una malaltia cada cop més comuna. Gràcies als avenços tecnològics i en medicina, durat els últims trenta anys, la mortalitat ha disminuït dràsticament, fins a aconseguir un índex de supervivència de més del 90%.

Tot i això, segueix sent una malaltia molt perillosa per la seva elevada prevalença, ja que una de cada vuit dones el patirà al llarg de la seva vida. Aquest càncer es manifesta amb el creixement descontrolat de les cèl·lules mamàries, així que es pot detectar si es noten bonys als pits o a les aixelles, canvis sobtats de la forma del pit o canvis de textura o coloració de la pell.

Aquests símptomes són compartits amb malalties benignes de la mama, així que si els noteu, acudiu al vostre metge de capçalera per poder establir un diagnòstic correcte.

També cal destacar que, encara que la gran majoria de persones que pateixen aquesta malaltia són dones, un 1% dels afectats són homes, per tal cal estar alerta també de les anomalies al pit independentment del sexe de cadascú.