Els carrers vesteixen de rosa

Des de l'AE Volei Manresa ens sumem a la iniciativa de divulgació, així com de demanar als nostres equips que entrenin de rosa per a poder-los fer els nostres porta-veus informats en la matèria.

Octubre és el mes contra el càncer de mama. Una malaltia d'origen divers que segons els estudis patiran 1 de cada 8 dones al llarg de la seva vida.

Des del nostre mur us volem també deixar certa informació per a poder conscienciar-nos i poder lluitar contra aquesta malaltia.

Què és el càncer de mama?

El càncer de mama és una malaltia en la qual les cèl·lules de la mama (pit) es multipliquen sense control. Existeixen diferents tipus de càncer de mama, definits depenent de quines cèl·lules es tornin canceroses.

Pot començar en diferents parts del pit (lòbuls, conductes o teixit connectiu); però la majoria comencen als conductes o als lòbuls.

El càncer de mama es pot disseminar a la resta del cos a través dels vasos sanguinis així com a través dels vasos limfàtics. Quan s'escampa a altres parts del cos, es diu que ha fet metàstasi.

Els tipus més comuns de càncer de mama són:

Carcinoma ductal infiltrant: Les cèl·lules canceroses s'originen als conductes i després en surten d'ells multiplicant-se en altres teixits mamaris. Aquestes cèl·lules canceroses invasores també poden disseminar-se, o formar metàstasi, en altres parts del cos.
Carcinoma lobular infiltrant: Les cèl·lules canceroses s'originen als lòbuls i després en surten d'ells multiplicant-se en altres teixits mamaris. Aquestes cèl·lules canceroses invasores també poden disseminar-se, o formar metàstasi, en altres parts del cos.
Existeixen altres tipus de càncer de pit menys comuns tals com la Malaltia de Paget, el càncer de mama medul·lar, el càncer de mama mucinós i el càncer de mama inflamatori.

Per a tots ells, la detecció preventiva és clau per al tractament. Per això és important aprendre a fer-se auto-revisions i parlar-ne amb els metges pertinents sense pors ni vergonyes.