El Vòlei Manresa resol el derbi a domicili amb nota i es situa de nou fora del descens

El passat dissabte el Vòlei Manresa va fer el desplaçament més curt de l’any per enfrontar-se a l’Igualada VC per repetir el derbi que els manresans van guanyar a casa a la primera volta. El conjunt del Bages arribava després d’una mala ratxa de dues derrotes contra rivals directes. Aquest cop els de vermell no es van fer petits, i van jugar un dels partits més seriosos de la temporada contra un Igualada molt millorat. Des dels primers punts ja es va veure que els igualadins eren més precisos en recepció, més ofensius en atac i es mostraven també més encertats en defensa. Però no va ser suficient per posar en problemes reals al Manresa, que es va posar per davant als primers punts i ja no va afluixar fins endur-se el primer set 18 a 25.

Al segon set es va accentuar aquesta superioritat dels manresans, però Igualada a estones semblava apretar més que al set anterior. A les acaballes del set, els de l’Anoia van posar una marxa més, dificultant la sortida als manresans quan tenien el col·locador en posicions davanteres. L’esforç no va ser suficient, i tot i retallar distàncies, els visitants van posar el 0 a 2 al marcador amb un 22 a 25.

El tercer set va tornar a ser semblant al primer, però amb més comoditat per part dels manresans. Els locals havien de fer un esforç extra per poder competir l’encontre, i els hi va passar factura pel que fa a errors acumulats, i on el fons d’armari de la banqueta manresana va permetre posar cames fresques a la pista mantenint l’eficàcia. Un contundent 13 a 25 va donar el partit per tancat, amb una gran injecció de moral per als manresans.

El primer equip femení va jugar el primer partit de la Segona Fase al pavelló d’Esplugues de Llobregat el mateix dissabte. El partit no va ser bo per part de les manresanes, perdent el primer set 25 a 13 però demostrant del que poden ser capaces imposant-se al segon 25 a 17. Les locals però, no van deixar que les visitants es fessin il·lusions, guanyant els dos següents sets i tancant l’encontre 3 a 1. Com a positiu a destacar, remarcarem el debut a la categoria de la jugadora cadet Erin Whitehead, ajudant a la posició de col·locadora.

Els dos filials jugaven els últims partits de la Primera Fase. El conjunt masculí, que ja tenia sentenciada la classificació als grups d’ascens, no va firmar el seu millor partit, però va ser suficientment bo per treure dos punts i la victòria en un tie break a domicili contra Murs Monjtuïc. El Sènior Femení B tenia una tasca complicada, enfrontant-se a un rival per sobre a la categoria i sense la plaça assegurada al grup d’ascens. Tot i la derrota per 3 a 0 davant del CE Hortons, les noies havien fet bona feina al llarg de la temporada i amb els altres partits acabats, s’han pogut classificar per competir l’ascens a Tercera Divisió.

El Júnior Masculí va jugar el primer partit de la fase de campionat, desplaçant-se amb només set jugadors al partit contra Sant Pere i Sant Pau. Tot i els bons moments, l’equip tarragoní es va mostrar molt superior i va passar per sobre 3 a 0. El Juvenil es va quedar sense jugar contra Sant Martí per la falta d’àrbitre, mentre que el Juvenil B va guanyar per 3 a 0 davant de la Torre de Claramunt a casa i es consolida tercer de grup. El Cadet i l’Infantil van guanyar ambdós 0 a 3, els primers contra Vilafranca i acaben la fase segons de grup, mentre que l’Infantil contra Balàfia i acaba empatat en primer lloc de la lliga amb Andorra. L’Aleví va tancar una gran jornada per la base masculina amb un 1 a 4 a casa del CV Sant Quirze.

Els equips d’UManresa han acabat la fase amb dues victòries per 3 a 0 i es classifiquen pels grups d’ascens a Segona Divisió empatades a punts en primer lloc amb el CV Vilafranca. La branca Taronja també va firmar dues victòries i lluitaran per l’ascens en la seva categoria. El Cadet Femení Negre va guanyar 3 a 1 contra Vic Vòlei Callís. Els dos equips Infantils Femenins també van guanyar per 3 a 0 i es classifiquen en segon i tercer lloc de les seves lligues respectives, amb els equips alevins guanyant per 5 a 0 els dos partits. L’equip Blanc ha acabat la primera fase imbatut, mentre que el Blau queda en segona posició del seu grup.