El Vòlei Manresa guanya a Llars Mundet i assoleix la permanència en l’última jornada

El passat dissabte a les quatre de la tarda es va jugar una final per la permanència a Primera Divisió Nacional al CEM El Carmel, on el Llars Mundet rebia el Vòlei Manresa. L’equip manresà es trobava en la zona de descens, un punt per sota de l’equip barceloní, convertint l’últim partit de lliga en un duel on els dos conjunts competirien per seguir a la competició la temporada vinent. Abans de que els jugadors entressin a pista, a la grada ja es començava a coure l’ambient que acompanyaria les més de dues hores de encontre. L’afició del Bages es va mobilitzar com mai per animar el seu equip. L’encontre va començar molt igualat, amb cap dels dos equips baixant el cap i decidits a complir el que se’ls plantejava en aquesta jornada. A mitjans del set, el Manresa va quedar enganxat en una rotació d’on no van aconseguir sortir prou ràpid per evitar que els locals s’escapessin. Mundet va deixar el primer set a casa 25 a 16, demostrant que no posarien les coses gens fàcils.

Al segon set, fent alguns canvis i recuperant la intensitat inicial, els manresans van sorprendre a Mundet i es van avançar ben d’hora en el marcador. Manresa va fer gal·la del joc que els ha permès sumar contra equips superiors: tenir un joc molt pacient i treure partit dels desajustos rivals. Gestionant l’avantatge inicial, els visitants es van mantenir la calma evitant males ratxes i treballant molt bé el K1. Tot i que van reduïr la distància, Mundet no va reaccionar suficient per competir el set, que amb un 23 a 25 va igualar de nou el partit.

El tercer set va ser el més igualat del partit, on tots dos equips van ser molt agressius des del servei i a l’atac, mostrant molt caràcter i determinats ambdós a posar-se per davant en l’encontre. Amb intercanvis constants i poques errades, el set va arribar a les seves acaballes totalment igualat, i aquí Manresa va tornar a pecar de desconcentració, amb un parell d’errades no forçades que van posar l’1 a 2 al marcador amb un 25 a 22. Amb tot en contra i un peu ja fora de la competició nacional, els manresans van comptar amb un setè jugador a pista: una afició que va fer tronar el CEM El Carmel com si els del Bages juguessin a casa. Sense por a perdre i molt a guanyar, els de vermell van sortir a la pista i van portar el partit al tie break per la via ràpida, amb un 15 a 25 fruit d’un molt bon treball de sac i de transició.

Mundet i Manresa van sortir a pista jugant-se tota la temporada en quinze punts. Aprofitant el canvi de ritme que acabaven de protagonitzar, el Vòlei Manresa va ser pacient en els primer punts llargs del cinquè set, que després del 2 a 2, i amb Mundet ja sense forces, va anar caient cada cop més cap al costat manresà fins que el 9 a 15 va arribar al marcador. Manresa sortia del descens en l’última jornada, superant a Mundet que quedava fora de la competició amb els mateixos punts que els de vermell però amb una Victòria menys.

Des del Vòlei Manresa volem agraïr a l’afició el seu esforç i dedicació acompanyant a l’equip en els moments més importants. Aquest suport és innigualable en la categoria, i sense vosaltres aquesta permanència hauria estat impossible.

El diumenge al vespre, el primer equip femení va desplaçar-se a Monjos, per jugar el quart partit de la temporada contra el conjunt del Penedès. Els partits entre aquests dos equips han estat sempre dels més ajustats i dramàtics de la temporada, així que l’encontre que tancava el cap de setmana prometia emoció. El partit va començar de cara per a les locals, amb un Manresa poc encertat i que no li va posar les coses massa complicades a Monjos, que a mitjans de set ja s’escapava de les seves rivals fins a guanyar 25 a 21.

Les manresanes però, van saber donar-li la volta a la dinàmica del partit i es van col·locar per davant sent molt agressives des del servei i defensant molt sòlidament. Monjos va mantenir un gran bloc, però alhora van augmentar els seus errors no forçats. Un joc més pacient va donar els dos següents sets a les visitants, que van girar el partit amb dos ajustadíssims 23 a 25.

Amb el partit de cara, al Manresa li van entrar els nervis i es va posar a remolc de nou del joc de les locals, que es van aconseguir posar per davant fins al 21 a 18. Amb un canvi en el servei, Manresa va aconseguir una ratxa de 6 punts fins al 21 a 24 que les hi donava quatre punts de partit i una victòria més que necessària per la permanència. Els nervis i les presses van jugar-les-hi una mala passada, i es van deixar remuntar fins al 28 a 26 que enviava el partit al cinquè set després de dues hores de joc. Al tie break es va veure un Manresa refet, que errava menys i recuperava el punt de partit amb el 11 a 14, però els fantasmes del set anterior van tornar i Monjos, creient-s’ho una mica més, va remuntar fins al 16 a 14 i va deixar la victòria a casa.

Els dos filials van perdre aquesta jornada, amb el Sènior B Masculí perdent a domicili contra Andorra per 3 a 1 i el Femení caient a casa per 0 a 3 davant de Gavà.

El Júnior Masculí va perdre 3 a 0 contra el FC Barcelona amb dos primers sets on es posen per davant però que no acaben de competir, mentre que el Cadet I l’Infantil segueixen fent la feina per tornar a primera divisió amb victòries per 3 a 1 i 0 a 3 respectivament. El Juvenil Masculí B va perdre 3 a 1 contra Els Arcs en un partit que comença a les 22h, i l’Aleví Masculí va aconseguir una ajustada victòria contra Cabrils per 2 a 1 amb un 26 a 24 inclós a l’últim set.

Els equips d’UManresa només van aconseguir el punt de la derrota per 3 a 2 contra Monjos, mentre que el cadet va caure per 3 a 0. Els equips de la Branca Taronja van jugar també dos partits fins al cinquè set a casa, però només el Cadet va aconseguir la victòria. L’Infantil Blau va perdre 2 a 3 contra Torelló, mentre que l’equip Blanc va guanyar 1 a 3 a domicili. El Cadet Negre no va trobar la victòria tampoc, igual que l’Aleví Blau contra Masquefa. L’Aleví Blanc, però, es va imposar 3 a 0 en el derbi contra ASFE.