El Vòlei Manresa es retroba amb la victòria i comença l’any fora del descens

El Vòlei Manresa va rebre aquest passat dissabte l’equip barceloní de Llars Mundet, rival directe que es trobava només dos punts per sobre a la classificació. L’inici del partit no va ser el més encertat per als local que, tot i mostrat un joc sòlid, tenien dificultats per acabar de tancar els punts. Amb un Mundet avançant-se al marcador, els manresans van començar a prioritzar la seva ofensiva a través dels centrals, molt encertats I que van aconseguir remuntar un 9-14 en contra a final de set. Sense pressa i gestionant el ritme del partit, els locals van endur-se el primer set en un ajustat 27 a 25.

En el segon set, els visitants van trobar una marxa més ben d’hora i es van avançar quatre punts, posant un 3 a 7 al marcador. A partir d’aquí, amb els locals ansiosos en ser incapaços de realitzar la mateixa remuntada, i acumulant errors i menys precisió que en el set anterior, la distància es va mantenir durant tot el set fins al 21 a 25 final.

Després de deixar que Mundet s’avancés en els dos primers sets, el Vòlei Manresa va posar tot sobre la taula des de l’inici del tercer joc. Reduint l’error dràsticament, I amb una solidesa al bloc increïble, els locals van posar-se per davant des del primer punt i van anar augmentant la distància de forma implacable, veient la victòria ben aprop i emportant-se el tercer set per 25 a 13.

Decidits a no regalar cap punt, els barcelonins van mostrar-se ben agressius a l’últim set I posant les coses difícils a l’últim set. A partir d’aquí, el capità manresà Pau Puigcorbé, que va firmar el millor partit de la temporada, va mantenir la solidesa en recepció i defensa, i treient punts de les pilotes més difícils, va ser la peça clau per mantenir l’equip per davant al marcador. Incapaços d’imposar-se tot i l’esforç, Mundet va notar el cansanci i el Manresa ho va aprofitar, tancant el partit amb calma i amb un sòlid 25 a 21. Ara el conjunt afronta tres partits importantíssims que poden suposar la permanència al final de la temporada, i ho fa amb les millors sensacions després de la Victòria.

El primer equip femení afrontava un partit dificilíssim contra l’equip del programa GET Blume just després a la mateixa pista. Jugant sense cap pressió, només amb l’objectiu de demostrar la capacitat de competir contra qualsevol equip, les manresanes van sortir molt encertades i, tot i no comptar amb la contundència ofensiva de les visitants, un joc molt ben treballat i amb poques fissures les va avançar des del primer moment al marcador. Arribant al final del set amb un 22 a 22, una mala ratxa en recepció va donar el primer set a les visitants.

Amb la moral afectada després de perdre un set que tenien a tocar, l’equip manresà no va sortir amb la concentració necessària per mantenir el pols a les visitants, que van perdre per 12 a 25 sense capacitat de respondre. Per al tercer joc, amb un parell d’ajustaments tàctics, el Vòlei Manresa va recuperar la seva millor versió, mantenint l’avantatge durant tot el set. Sorpreses i sense l’encert per respondre, el jove equip de Blume va pecar de ser massa erràtic, i sumat a un Manresa en el seu millor moment, les locals van allargar el partit guanyant el tercer set 25 a 23.

El quart set va ser frenètic, molt semblant al primer. La Blume amb el seu joc més agressiu volent endur-se els tres punts, però erràtiques i amb dificultats per puntuar contra unes manresanes que mantenien un voleibol sòlid i endreçat, no van poder avançar-se gaire en el marcador, però el seu fons d’armari va ser suficient per arribar per davant al 23 a 21. Exhaustes pel ritme de joc, i amb el marcador en contra, al Manresa li va faltar una marxa més per poder allargar el partit al tie break, i Blume es va endur l’encontre per 1 a 3.

Els dos filials també van jugar a casa, ocupant la pista paral·lela. Els primers en jugar van ser els nois del conjunt masculí, que rebien el CV Calldetenes. Els manresans es troben molt per sobre a la classificació i així es va veure a la pista, molt més endreçats que els visitants I per davant en tot moment al marcador, guanyant el partit per 3 a 0. Les noies del Sènior Femení B no van tenir tant bon partit, i les jugadores del Joves Vilobí les van sorprendre. Les locals van guanyar el primer set I després van relaxar-se, deixant que el conjunt del Penedés s’avancés al marcador. Quan van voler reaccionar va ser massa tard, i les visitants es van endur el partit per 1 a 3.

Els equips d’UManresa van desplaçar-se a Vilafranca per enfrontar-se a les rivals més difícils que s’han trobat fins ara, el CV Vilafranca. Els dos equips van mostrar la seva millor versió, i encara que les juvenils van perdre per 3 a 1, la victòria per 1 a 3 de les cadets les col·loca en primera posició a la classificació conjunta. Amb només un partit més per davant, les manresanes tenen l’oportunitat de classificar per la segona fase com a primeres de grup.

Els equips de la branca taronja han viscut una història similar aquest cap de setmana. Enfrontant-se a les líders de la Lliga, el cadet va perdre 0 a 3, erò amb la victòria per 3 a 1 de les juvenils, els conjunts es situen ben a prop a la lluita per classificar per la fase d’ascens com a favorites. El Cadet Femení Negre va perdre per 3 a 1 a casa del Santpedor.

Els dos equips infantils femenins van guanyar els seus partits, l’equip Blanc en un còmode 0 a 3 a casa del Barberà, mentre que l’equip Blau va haver de suar per imposar-se 3 a 2 al CN Terrassa. Ambdós equips alevins femenins també van guanyar, 5 a 0 l’equip Blanc contra l’ASFE i 1 a 4 l’equip Blau a Martorell.

El Juvenil Masculí es va enfrontar a un dels millors equips d’Espanya i els líders a Catalunya: el CN Sabadell. Tot i perdre 3 a 0, el resultat no reflecta la realitat del partit, on els manresans van posar contra les cordes al líder i van fer un gran paper. El Cadet Masculí va jugar un partit menys notable, però la seva superioritat els va servir per imposar-se a un Gironella que ha millorat molt per 1 a 3. L’Aleví Masculí segueix millorant, i tot i competir més que a l’anada, van tornar a perdre per 0 a 5 contra el CN Sabadell.