El primer equip femení aconsegueix la primera victòria en el debut a casa

El primer equip femení va debutar a casa en la tercera jornada de Primera Divisió Catalana, rebent al AEE Montserrat Gràcia, amb una victòria treballadíssima que demostra la constant millora de l’equip. El conjunt ha millorat els resultats jornada a jornada i setmana a setmana després d’un difícil inici de competició a Tarragona. El partit va ser ajustadíssim en tot moment, fet que es va vaure des del primer set, on les manresanes es van avaçnar d’hora en el marcador. Tot i així, els nervis per començar a puntuar les va traicionar i les barcelonines van endur-se el primer set per la mínima.

En el segon set l’equip manresà va ordenar-se més i es va mantenir agressiu, emportant-se ara si el set en un sòlid 25-18. La tònica del partit va ser l’agressivitat del joc per part dels dos equips, sobretot des de la línia de servei i donant molt poc a les seves rivals. El tercer set va ser un duelen tota regla que es van endur les locals en un 26 a 24 que era tot un cop d’autoritat. Però en el quart set, les visitants, lluny de veure’s vençudes, van aconseguir posar una marxa més i, tot i que Manresa va tenir el partit a tocar, les de Barcelona van aconseguir dur-lo al cinquè set.

En el tie break les locals van mostrar molta calma, mantenit el seu bon joc i millorant els errors del quart set. Després d’avançar-se 5 a 1, una molt bona gestió de l’avantatge, acompanyada d’una grada que no va deixar de fer costat a l’equip, va dur la primera victòria a l’Ateneu en un 15 a 12.

El primer equip masculí va tenir molt menys a celebrar del seu desplaçament a Santa Margarida i els Monjos per començar la competició de Primera Divisió Nacional. Els manresans van començar desinflats davant dels nouvinguts a la categoria, que es van avançar al marcador d’hora al primer set. El bagencs van tenir petites ratxes de bon joc, on desfeien l’avantatge local, però que no era constant ni suficient per competir el partit del tot. El primer set se’l van endur els locals per 25 a 19. En el següent set semblava que els visitants havien corregit certs errors,competint durant una gran part i sense desenganxar-se del seus rivals. Però en el desenllaç, les males maneres de l’inici del partit van tornar i Monjos va posar el 2 a 0 al marcador en un 25 a 21.

Amb molts canvis a l’equip, el Manresa va aconseguir un molt bon avantatge a mig set, amb jugadors molt joves i molt frescos a la pista. Però de nou Monjos es va mostrar com l’únic equip a pista amb vertaderes ganes de guanyar el partit, remuntant a poc a poc i tancant l’encontre amb un 29 a 27 davant del seu públic.

Els dos equips filials van puntuar de nou, encara que el masculí no va arribar a la victòria. El Sènior B Femení es va desplaçar per jugar a domicili per segona jornada consecutiva, enfrontant-se aquest cop al CV Balaguer. Les de Manresa van fer una feina encara millor que la jornada anterior, solventant el partit en 3 sets i enduent-se els 3 punts de nou cap a casa. En el cas del masculí, els nois van anar a remolc del Jaume Balmes durant tot el partit. En dues ocasions els barcelonins, que visitaven l'Ateneu, es van avançar en el marcador, guanyant el primer i el tercer set per la mínima, i dos cops els locals van empatar el partit. En el tie break, però, el Jaume Balmes es va mostrar més madur i tranquil i es va acabar emportant dos punts de Manresa.

La base femenina va tenir majoritàriament resultats molt bons. Dissabte vam veure tres victòries consecutives, amb l'Infantil Blanc guanyant per 3 a 0 a Vòlei Molins, i els equips d'UManresa aconseguint una doble victòria davant de l'ASFE per 3 a 0 i 3 a 1. A la tarda, el Cadet Negre ho va tenir més difícil contra CV Torelló, i va treure un set però va ser incapaç de competir tot el partit, caient per 1 a 3. L'Infantil Femení Blau va aconseguir rascant el seu primer puntet a domicili a Rubí, amb molts positius per un equips que és molt nou.

La base masculina va tenir també molts bons resultats, tot i que el Cadet va perdre a casa per 1 a 3 contra CV Igualada, en un partit competit però que malauradament va quedar marcat per comportaments molt irrespectuosos per part d'alguns individus a la grada que considerem intolerables en un partit de categoria formativa. El Juvenil Masculí va guanyar per 3 a 0 en un partit amb alts i baixos, però que en els moments clau els locals van saber gestionar. El Júnior Masculí va jugar molt millor en aquesta segona jornada, enfrontant-se a un Balàfia molt sòlid. Els dos equips ens van regalar un partit de molta qualitat i que es va decidir en el tie break a favor dels lleidatans.

El diumenge, l'Infantil Masculí va guanyar solidíssimament per 3 a 0 a Barberà, i també va fer el mateix el Juvenil B a Sant Vicenç de Castellet, no sense abans remuntar de forma èpica un 24 a 17 en contra al primer set.