Dues derrotes molt competides dels primer equips del Vòlei Manresa

El dissabte a la tarda el Vòlei Manresa va rebre el segon classificat, el CV Pòrtol, a l’Ateneu les Bases. Els manresans van entrar al partit molt concentrats, mostrant el millor joc del que son capaços. Sent molt poc erràtics i amb les indicacions tàctiques molt presents, els locals es van mantenir frec a frec amb els visitants durant tot el set. Cap a les acaballes, la paciència manresana es va imposar a joc mallorquí, molt ofensiu però que els feia pecar en moments claus, en un primer set que va caure del costat de Manresa per 25 a 20.

Per als dos següents sets, els mallorquins van despertar i es va girar la truita. Fallant menys, i sobretot amb un grandíssim treball de bloc i defensa, els manresans, que tampoc treballaven malament, van tenir-ho molt difícil per tancar els punts, i es van veure ofuscats per la perseverança dels illencs. Aquest relat va ser el mateix tant en el segon set com en el tercer, que va guanyar Pòrtol 13 a 25 i 14 a 25 de forma respectiva.

El quart set, va donar esperances als locals, que van mantenir el mateix nivell de joc tot i veure’s superats pels mallorquins en l’aspecte ofensiu. Els visitants van començar a notar el desgast físic que suposava el ritme de joc que havien dut fins el moment, I tibant de la banqueta, es van veure una mica desajustats per moments. Això va donar ales als manresans, que van anar rascant el marcador i mantenint-se igualats en tot moment, disposats a deixar-se la pell per uns punts molt valuosos que tenien a tocar. Al final no va poder ser, amb un Pòrtol encertat en els moments claus que va tancar el partit 22 a 25. Tot i la derrota, el Vòlei Manresa va sortir amb el cap ben alt, després d’haver competit amb un equip superior a la classificació i havent tingut els punts tant a prop.

El primer equip femení buscava la primera victòria de la segona fase, i quasi va ser així. Enfrontant-se a Monjos en diumenge i per tercer cop aquesta temporada, l’equip manresà va veure ben d’hora que les del Penedès venien amb tot i disposades a guanyar. D’una forma molt semblant als seus companys del conjunt masculí, un joc més pacient i ordenat va resultar més eficaç que la superioritat ofensiva a l’altre costat de la xarxa, fent que el primer set fos per a les locals 25 a 23.

Seguint amb els paral·lelismes amb el partit de categoria masculina el dia abans, en els dos següents sets Monjos va fer ajustos que van dificultar a les manresanes tancar punts, i sense jugar malament en el cas de les locals, les visitants van posar l’1 a 2 al marcador amb un 18 a 25 i 17 a 25 respectivament.

Per al quart set, Monjos va començar a mostrar signes de cansanci desrprés de tres sets exprimint-se al màxim. Les manresanes van veure les escletxes en el joc de les visitants, i tibant més de caràcter que de tàctica, van posar-se per davant al marcador per portar el partit al tie break. Al cinquè set, Monjos va tornar a fer gal·la de la seva lleugera superioritat ofensiva, emportant-se el partit 10 a 15.

Aquest cap de setmana només va haver dos partits més: els equips que també militen a Primera Divisió Catalana com el primer equip femení. És el cas dels Júnior i Juvenil Masculí. El Juvenil ho tenia difícil, desplaçant-se a Barcelona per enfrontar-se a l’actual Campió de Catalunya, el FC Barcelona. Els nois de Manresa van competir de tu a tu, perdent però emportant-se un set i donant forces per a la revantxa a la tornada. El Júnior ho va tenir una mica més fàcil contra un CV Cunit amb baixes, i es va imposar per 3 a 0 a casa i en bona direcció per mantenir la categoria.