El primer equip femení s’imposa a Mundet per 3 a 0 i fa un pas endavant cap a la permanència

Aquest diumenge, a l’Ateneu les Bases, el primer equip femení del Vòlei Manresa va rebre les líders del grup de permanència de Primera Divisió Catalana, el Llars Mundet. Després d’un parell de partits on les jugadores només havien pogut puntuar un punt, el conjunt va demostrar la bona feina de les últimes setmanes proposant un joc molt més rodó. Des dels primers punts les de vermell van demostrar que es creien capaces de guanyar, sortint molt concentrades i exigint a les barcelonines des del minut u. Aquest primer set va ser igualadíssim fins que ambdós equips arribaven a la vintena de punts, on el Manresa va trobar encara una marxa més i va aconseguir posar quatre punts d’avantatge, suficients per tancar el set 25 a 21.

Al segon set els papers el guió va ser diferent. En els primers moments, les locals van ser més superiors i es van poder desmarcar al marcador, però les visitants van optar per apretar al màxim a l’hora d’atacar i van aconseguir posar-se per davant arribant a les acaballes del set. L’arriscat joc de Mundet li va suposar cedir punts per errors no forçats, que les manresanes van aprofitar i, sent més pacients, van trobar la forma de recuperar el ritme de partit, salvant el punt de set que tenien les visitants i guanyant en un frenètic 26 a 24 el segon set.

Al tercer set, Mundet ja ha sortit amb la moral més tocada, i li han faltat forces per acabar de competir el set del tot. L’equip local es notava reforçat i, gaudint de cada punt, ha mantingut el nivell per anar-se distanciant cada cop més fins tancar el partit amb un 25 a 15.

El primer equip masculí ho tenia més difícil, rebent el líder de la lliga i un dels equips preferits a pujar a Superlliga 2, el CV Arenys. El partit va començar amb la mateixa dinàmica que hem vist les últimes jornades, on el conjunt manresà s’ha hagut d’enfrontar amb els tres equips de la part més alta de la classificació: el joc és sòlid i ordenat, i en el moment que el rival es relaxa, el Manresa està allà per fer mal i endur-se el set. Tot i que el primer set se l’emporta un Arenys molt contundent en atac per 15 a 25, els manresans van mantenir la concentració al començar el segon i li van capgirar el marcador als líders.

Ajustant el sac i desordenant a l’equip de verd, que ara s’havia d’enfrontar a un bloc que ho tenia molt més fàcil per tancar-se davant del contrincant, els locals van jugar amb tot el que tenien fins aconseguir un posar un 17 a 6 al marcador. Els visitants van reaccionar tard, incapaços de recuperar tota la diferència i només maquillant el resultat, que va acabar amb un 25 a 19 pels locals.

Al tercer set Arenys ja no es va deixar sorprendre, i van aconseguir recuperar l’atac per central, la sortida que més mal va fer als manresans. Demostrant perquè son els líders, Arenys va posar el 1 a 2 al marcador amb un contundent 14 a 25, en un set on els locals van arriscar-se massa i també van cedir punts d’errors no forçats. El quart i últim set va ser un resum del partit en general, amb un Arenys superior però amb el Manresa mantenint la pressió a cada punt per si el rival cedia. No va ser el cas, i diferenciant-se en el marcador poc a poc, va acabar tancant el partit 17 a 25. Li desitjem una ràpida recuperació al nostre jugador Albert Orive, que va patir una lesió al turmell durant el primer set.

Els dos filials jugaven els seus respectius partits de lliga d’ascens. L’equip femení va jugar un gran primer set contra Andorra, les favorites, que quasi les avança al marcador, però que es va acabar emportant l’equip pirinenc. Sense trobar-se tant còmodes en els altres sets, van caure 0 a 3. El masculí va tenir una millor jornada, rebent el FS Castellar. Els manresans van guanyar els dos primers sets amb moltíssima autoritat, només desconnectant-se al tercer i cedint als vallencs. Per sort, per al quart set van recuperar el ritme i control del partit, guanyant amb diferència i tancant el partit 3 a 1.

La base femenina va comptar amb molt bons resultats aquesta jornada. Els equips d’UManresa van jugar contra el CV Roquetes diumenge al matí a casa, guanyant de forma molt tranquila per 3 a 0 ambdós partits. La branca Taronja ho va tenir més difícil: les cadets van perdre per 0 a 3 contra Magic Vòlei Viladecans, tot i jugar un bon partit; mentre que les juvenil si que van aconseguir la victòria en un treballat 3 a 2. El Cadet Femení Negre va perdre 1 a 3 en un partit competit contra el CV Vilafranca. Els dos equips Infantils Femenins van guanyar, l’equip Blanc a domicili i de forma molt superior a Premià de Mar per 3 a 0, el Blau a casa en un 3 a 1. Les alevines també van treure dues victòries, 3 sets a 0 en cas del Blanc i 2 a 1 en el cas del Blau.

Els equips masculins també van tenir bons resultats, tot i la derrota del Júnior per 0 a 3 contra Salou en un partit dolent. El Juvenil es va mostrar molt superior a Barberà i es va imposar per 0 a 3. El Cadet Masculí va aconseguir guanyar a un des millors equips de la categoria, el CEVOL Torredembarra, en un èpic 3 a 2; l’Infanti es va desplaçar a Viladecans on també va trobar la victòria per 1 a 3. El Juvenil Masculí B va tenir mala sort, enllaçant la seva quarta derrota consecutiva en cinc sets. L’Aleví Masculí, que va jugar el seu millor partit, no va poder endur-se la victòria contra un gran CV Barberà.